doe mee

Steunactie

 

Steun de Vredesweek. 

De Vredesweek, dat is ook smikkelen en smullen! Help ons door jouw 'Peace of Cake' te bakken en verkoop hem in jouw omgeving

Zet je koksmuts op tijdens de campagneperiode van de Vlaamse Vredesweek en duik de keuken in voor een lekkere cake. Snij jouw delicieuse ‘Peace of Cake’ in stukjes en verkoop die in je buurt, vereniging, vriendengroep, sportclub of op school. Doneer nadien de opbrengst aan Pax Christi Vlaanderen, de initiatiefnemer van de Vredesweek, zodat ze zich verder kan inzetten op liefdevol verzet in onze samenleving.

Waarom?
De vrije bijdrages helpen ons verder te bouwen aan geweldloos verzet tegen polarisatie en haat en voor een vredevolle samenleving. Lokaal ondersteunt en innoveert Pax Christi vredeseducatie in Vlaanderen met geweldloosheid als rode draad. Denk maar aan het aanpakken van pesten op school of de werkvloer, aan conflicten met buren, maar ook aan diepere vragen rond conflicthantering en zingeving. U Move 4 Peace, de artistiek activistische werking, focust dan weer op conflictpreventie bij vluchtelingen, gevangenen, jongeren en andere groepen. Via participatieve kunstvormen, o.a. theater, wordt er ingezet op dialoog en sociale verandering. Van workshops tot theaterstukken.

Om op eventuele ‘waarom’-vragen te antwoorden van mensen aan wie je graag een stukje cake verkoopt, sturen wij een actiepakket mee. Daarin vind je het nodige campagnemateriaal dat kort en krachtig het Vredesweekthema schetst. Heb je graag meer achtergrondinformatie over thema en campagne? Ga dan snel naar hier.

Met jouw steun

 • kunnen wij onze experten aan het werk zetten
 • geven wij vormingen in gevangenissen, opvangcentra en scholen
 • bieden wij een professioneel kader aan onze experten en vormingswerkers
 • kortweg, gaan we in liefdevol verzet voor een vredevolle samenleving

Hoe doe je mee?

 1. Plan datum, tijd & plaats.
 2. Geef een naam aan je actie. Dat kan bijv. de naam van je school zijn, je eigen naam etc. Zet er wel telkens je stad of gemeente bij.
 3. Registreer je actie en bestel je actie-pakket hieronder.
 4. Je ontvangt een gratis actiepakket ter ondersteuning van je actie met o.a. campagneposters, folders, partyprikkers, ‘dank-visitekaartjes’, badges met logo en A3-infobladen rond het campagnethema.
 5. Aan de slag met bakken, gezelligheid en verkoop.
 6. Deel jouw engagement met de wereld door een foto te maken en te delen op sociale media met #PeaceOfCake
 7. Stort de opbrengst van de vrije bijdragen op het rekeningnummer BE41 8939 4403 7310 met mededeling Peace of Cake-actie + ‘naam actie’.
 8. Je krijgt eeuwige dank en maakt kans op het geschenkenpakket 'Breng vrede in je keuken'.

Op zoek naar recepten? We geven je graag wat ideetjes mee.

partners