kalender

zaterdag, 28 september, 2019 - 10:15

Vredeswandeling Haacht

In het kader van de Vlaamse Vredesweek wordt er op zaterdag 28 september in Haacht voor de 4de keer een vredeswandeling georganiseerd.

Hier en daar luisteren we naar een inspirerende tekst over vrede en gerechtigheid. Hier en daar wordt er in stilte gewandeld om de diepere betekenis van geweld en vrede te laten doordringen. Dit jaar wordt speciale aandacht besteed aan de ontmoeting van Franciscus met de sultan, precies 800 jaar geleden.

De wandeling maakt een groene lus van ongeveer 15 km rond de gemeente Haacht en vertrekt om 10u15 aan het station van Haacht.

Heel bijzonder is dat op het wandeltraject in 1943 een Jodentransport door verzetstrijders tot stilstand werd gebracht waardoor een aantal  onder hen gespaard bleef van de gaskamers. Via de Dreef wordt richting Hooiberg gewandeld naar de oever van de Dijle.  Aan de Hansbrug wordt halt gehouden, een moment om te reflecteren bij de keuze of we bruggen opblazen of bruggen bouwen… Picknick is voorzien bij het Kasteel van Roost waar nieuwe wandelaars kunnen aansluiten om 13:00.

Vervolg is het natuurpad naast de Antitankgracht naar het Haachts Broek. Kort bij het Heike staat het Herinneringsbos in aangroei, daar werd recent een vredesboom geplant. Een pad langs de Leibeek brengt de wandelaars terug richting Haacht-Station, waar de wandeling beëindigd wordt rond 16u30.

 

Praktisch

Zaterdag 28 september

Vertrek om 10u15 aan het station van Haacht - einde voorzien om 16u30

Gratis

Contact via Wies Beckers (wiesbeckeratlive.be) of Luc Taverniers (016/60.89.36)

partners