kalender

zaterdag, 21 september, 2019 - 11:00

Herdenking Holocaust Sint-Maarteninstituut Aalst

Op zaterdag 21 september, 75 jaar na de bevrijding van het concentratiekamp van Breendonk en de verzamelplaats Kazerne Dossin, wordt op het Sint-Maarteninstituut te Aalst een herdenkingsplaat onthuld, naar de ontwerpen van de leerlingen.

Het voormalig internaat van de Broeders de Deo, in de volksmond de Zotte broeders genoemd, was tijdens WO II een veilig onderkomen voor een aantal Joodse jongens. Dat complex maakt nu deel uit van de school als campus voor de eerstejaars, die er onbezorgd hun middelbaar kunnen aanvatten.

Wees welkom op het onthullingsmoment! Een leerlingenkoortje zal het Hebreeuws lied Bo Yavo haboker (A white rainbow) van Joseph Hadar brengen. Tevens zal er ook aandacht besteed worden aan de Vouwen voor vrede actie van de Vlaamse Vredesweek. Mag het wat m€€r zijn? Er zijn meer middelen nodig voor vredesopbouw, essentieel om te vermijden dat verschrikkelijke episodes uit onze geschiedenis zich herhalen.

 

Praktisch

De plechtigheid start om 11 uur in de foyer van de sportzaal van het Sint-Maarteninstituut in de Vrijheidsstraat 24, Aalst.

 

partners