doe mee

Vredesgetuige

John Malith Mabor

Tijdens de Vlaamse Vredesweek mogen we John Malith Mabor uit Zuid-Soedan verwelkomen. John groeide op in een land in oorlog, vandaag werkt hij voor de vredesorganisatie PAX, de Nederlandse zusterorganisatie van Pax Christi Vlaanderen.


John Malith Mabor

John is als programme officer verantwoordelijk voor de Human Security Surveys. Human Security Surveys? Concreet gaat het hier om het verzamelen van data over veiligheidsrisico's en -noden vanuit het perspectief van de lokale bevolking. De data verzameld door lokale partners en via smartphone worden gecommuniceerd naar internationale beleidsmakers en diplomaten opdat ze op de juiste manier inschattingen kunnen maken over de middelen van UNMISS, de missie van de Verenigde Naties in Zuid-Soedan. 

John is de ideale getuige om te vertellen waarom het zo belangrijk is om naar de stemmen van de lokale bevolking te luisteren en hoe dit concreet kan gebeuren. Daarnaast zal hij het brede publiek in Vlaanderen en Brussel ook meegeven hoe investeren in vrede, bijvoorbeeld door het opzetten van een programma als de Human Security Survey, een verschil kan maken. En laat dat nu net de essentiële boodschap zijn die we met de Vredesweek wensen uit te dragen.

 

Nodig de Vredesweekgetuige bij jou uit!

Prijs: 200 euro + verplaatsingsonkosten
Info & boekingen: infoatvredesweek.be

Of ga naar een activiteit met John bij jou in de buurt!

Neem een kijkje op de Vredesweekkalender

 

 

 

 

 

 

Icon made by Freepik from www.flaticon.com 

partners